Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Svenskbladets redaktion har hamnat i ond bland hovets jurister
Svenskbladets redaktion har hamnat i ond bland hovets jurister

Hovets jurister pressar Svenskbladet

Publicerad: 2011-02-03

Det är sanningshalten i Svenskbladets artiklar om Marley Henemark, Den sprutvillige monarken och Kungens invigning av Citytunneln som nu granskas av hovets jurister.

I kölvattnet av den kungliga skandalboken Den Motvillige Monarken har hovets jurister fått kaparbrev för att ringa in och straffa dem som drivit gäck med rikets stadsöverhuvud.

Samtal från rättsväsendet
Svenskbladets granskning föll snabbt i onåd hos juristerna. Tidningens redaktion har kontaktats av juristerna.
- De ringde till redaktionen och kungjorde granskningen. De var ursinniga över vår rapportering och sa att de skulle yrka på kölhalning, säger Svenskbladets chefredaktör Birger Ollonborg.

Avvaktande hållning
Sedan kontakten med hovets seniorjurist Hans Stjärtstjärna förra måndagen har juristernas ton dock dämpats.
- Det blev helt tyst sedan de började gräva i vad som egentligen hände i City-tunneln. När de fick vårt fotobevis om att kungen och Camilla Henemark var på toaletten tillsammans fick de nog mer än vad de kunde hantera. Nu syns det tydligt att de har photoshoppat bort kungen ur bilden, säger Birger Ollonborg.

Sanningen för mycket för hovet?
- Vi får se vad som händer. Tydligen har de strukit oss ur utredningen sedan vi skickade över DNA-bevis om Marley Henemarks släktskap med Karl Gustav. Det verkar som att det nu försöker tysta ner utredningen av Svenskbladet, menar Birger Ollonborg

Andra medier utsatta
Vänsterpartiets tidning Vänsterpress är också ute i blåsväder, sedan de i sin recension av boken kallade kungen för en kåt kung, horbock samt festprisse.

Men även här svävar nu hovets jurister på målet. Vänsterpress är inte känd för sin opartiskhet eller saklighet, så det är problematiskt för Hans Stjärtstjärna, och samtidigt ironiskt, att Vänsterpressen nu ställs inför hot om rättsliga åtgärder när de för en gång skull uttryckte sig både sanningsenligt och objektivt i sin rapportering.


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Relaterade länkar: Jinge SvD DagensPs
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev