Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Att spela World of Warcraft är konstruktivt.
Att spela World of Warcraft är konstruktivt.

Tusentals män fejkar fotbollsintresse

Publicerad: 2010-06-11

I och med inledningen av Fotbolls-VM startar nu även en period av apati och depression hos de tusentals män i Sverige som är helt ointresserade av fotboll.

Många av dessa män väljer att fejka ett fotbollsintresse för att inte sticka ut på sin arbetsplats under den fotbollshysteri som råder.

Svenskbladet har träffat en av dessa personer, Martin 34, arkitekt vid ett företag i Stockholm;
- Jag bryr mig inte om fotboll eller någon sorts sport, men om någon frågar mig under VM drar jag den gamla vanliga valsen om att jag brukar titta när det är stora matcher.

- I själva verket är jag helt jävla ointresserad, hellre tittar jag på Antikrundan eller till och med Jakten på Julia än på fotboll, berättar Martin.

Martin är bara en av åtskilliga hundratusen män som döljer sitt ointresse för fotboll, en annan person som fejkar sitt fotbollsintresse är Olle Johansson, en 34 årig webbkonsult från Skellefteå;

- VM är alltid jobbigt det är sånt jävla snack på jobbet. Jag brukar låtsas vara intresserad, Thomas Brolin är väl fortfarande Sveriges bäste spelare?

- Om arbetskamraterna drar med mig ut på någon sportbar där de visar fotboll brukar jag bara kolla när de andra skriker och hurrar och göra detsamma, berättar Olle.

- Nä fy fan, hellre spelar Jag World of  Warcraft eller gör något annat konstruktivt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 DN3 SvD SvD2 SvD3 HD DN4 HD2
Annons
Cuzz Cazooka