Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Viltvård kallas det.
Viltvård kallas det.

Jägare: "Massförstörelsevapen enda lösningen på dvärgbandmask"

Publicerad: 2011-02-17

Tidigare i veckan fann man parasiten dvärgbandmask hos en räv i Uddevalla-trakten.

Dvärgbandmask är det senaste hotet Sverige står inför. Dvärgbandmasken är en parasit som lever i tarmkanalerna hos värddjur - främst räv, men också hund. Människor som kommer i kontakt med avföringen till ett smittat djur kan smittas av parasiten, och det är ju inte så kul.

Adolf Tyskström, jägare och "strävande konstnär" uttalar sig i frågan:

- Dvärgbandmasken är ett av de största hoten mot Sverige på hundratals år. Vi måste gå in för att mota den här parasiten i dörrn. Det gäller att säkra detta område, sätta det i karantän och sedan bomba skiten ur det. Vi måste döda alla jävla djur för att vara säkra på att det är säkert.

Nu vill Jägareförbundet att ett så kallat "viltvårdsbidrag" delas ut så att jägarna har råd att ta ledigt från sina vanliga kontorsjobb för att istället bomba och utplåna rävarna i Västra Götalands län.

Detta trots att dvärgbandmasken, som är vanlig i alpländerna, och vanligast i Schweiz, sällan smittar, och när det gör det handlar det om 2,5 - 10 fall per miljoner invånare.

- Det hör inte hit, menar Tyskström. Det där är bara desinformation från trädkramare, veganer, feminister och människor som bär batikmönstrade byxor utan att skämmas.

- Dvärgmasken har nått innanför Sveriges gränser och det enda möjliga sättet att bli av med den är att släppa en stor jävla bomb i skogarna utanför Uddevalla. Uddevalla och Trestadsområdet kommer troligen att utplånas, men det är ingenting jämfört med vad som skulle ske om vi inte gjorde det här! 10 personer skulle kunna få en parasit i magen! Det är bättre att vi offrar tre, fyra städer i Västra Götalands län.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: DN Dn2 Dn3
Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam