Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
Kvällspressen jobbar högtryck för att få reda på mer om Svenske Fritzl.
Kvällspressen jobbar högtryck för att få reda på mer om Svenske Fritzl.

Kvällspressen hoppas på ny Fritzl i Uppsala

Publicerad: 2009-07-13

Uppsala Nya tidning rapporterar under måndagen att en familjefar har gripits för att han spärrat in sina fyra barn i flera år och hållit dem från skolan samt misshandlat sin fru vid upprepade tillfällen. Kvällspressen har nu formligen exploderat och kämpar mot klockan för att ändra sina löpsedlar för att ta med denna nya "Fritzl"-historia.

Max Andersson, inrikesjournalist vid Expressen berättar;
- Denna nutcase kan vara precis vad vi behöver efter en tråkig regnig och nyhetslös sommar. Vi kommer rapportera om detta sakligt och nyktert, det är ingen idé att överdriva innan polisen grävt ut alla döda kroppar från hans källare och trädgård.

- Tyvärr har vi få detaljer, i dagsläget vet ingen hur han ser ut och polisstationen i Uppsala är stängd. Vi funderar på att köra ett montage av bilder på Joseph Fritzl och Natascha Kampusch tillsammans med 8 pratiska råd för hur man kan avslöja om ens granne håller någon fången i sin källare. Såhär påhittiga har vi inte varit sen vi tog miste på Vanja Lundby-Wedin och den där andra kärringen, berättar Andersson.

Även på Aftonbladet är det full rulle när Svenskbladet hör av sig, journalisten Viktor Almelid berättar;
- Vi håller fortfarande på att finputsa löpet, vi har bytt rubrik fyra gånger, nu funderar vi på "Ny Fritzlchock i Uppsala". Vi får jobba hela natten för att få till det här, lessen Birger men vi får höras senare, kul att du ringde, bye!

Håller din granne någon inspärrad i källaren? Såhär kan du få reda med 8 Råd som avslöjar honom;

  1. Håll ett öga på hur mycket mat din granne köper, om han köper stora mängder kan indikera att någon hålls instängd.
  2. Har din granne någonsin haft barn eller tonåringar som försvunnit plötsligt? Om det inte finns någon naturlig förklaring till ett sånt försvinnande så kan de vara inlåsta i hans källare.
  3. Ser du någonsin siluetter och skuggor i grannens fönster av människor som du inte känner igen?
  4. Jämför hans ansikte med ett foto av Joseph Fritzls ansikte, har han grått hår och pervo-mustasch? Ett av de viktigaste tecknen.
  5. Agerar grannen fullt normalt i vanliga situationer? I alla de fall som avslöjats hittills har gärningsmannen uppfört sig helt normalt i vanliga situationer.
  6. Har din granne nyligen genomfört förbättringar i hemmet, rum, väggar, golv, tak, källare? Joseph Fritzl byggde om källaren i sitt hus till en liten lägenhet där han höll sin dotter och sina oäktingar fångna. Förbättringar i hemmet kan tyda på att någon hålls fången.
  7. Är din granne Österrikisk eller Tysk? Detta är mycket starka indikationer på att någon hålls instängd.
  8. Vad har din granne för efternamn? Låter det ondskefullt? Tyskt? Båda två är indikationer på att någon hålls instängd.

 


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD DN HD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev