Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
De 50 passagerarnas säkerhet är inte lika viktiga som att skicka ett SMS.
De 50 passagerarnas säkerhet är inte lika viktiga som att skicka ett SMS.

Onani inget hinder för busskörning

Publicerad: 2009-12-03

En busschaufför som tidigare dömts for vårdslöshet i trafik fick idag rätt i Högsta Domstolen. Chauffören ifråga dömdes tidigare både av tingsrätt och hovrätt efter att att han pratat i mobil med ena handen och onanerat våldsamt med den andra handen när han under arbetstid körde en buss full med passagerare.

Högsta domstolen fastslår nu att onani och mobilprat medan man kör en buss inte behöver betyda att man tagit en medveten risk. Per Ahlenius vid Högsta domstolen kommenterar deras dom;
- Att prata i mobil, fippla med anteckningsblock och våldsamt dra i sin lem är inget hinder mot att samtidigt köra ett tungt fordon med 50 passagerare. Här på Högsta Domstolen ägnar vi exempelvis timmar åt onani när vi inte slösar tid och skattepengar på att fria folk som inte kan sköta sitt jobb ordentligt.

En av passagerarna som befann sig på bussen, Agneta Svensson, berättar för Svenskbladet om händelsen;
- Jag hade klivit på bussen med min barnvagn och min treårige son, vi satt i mitten av bussen där det finns plats för barnvagnen.

- Ett par minuter in på resan hörde vi att chauffören stånkade och stönade, det lät som han var besvärad på något vis. Jag reste mig och kikade dit och såg att han hade en mobil i högerhanden, ett anteckningsblock på ratten och vänsterhanden var nere i skrevet, vänsterarmen rörde sig rytmiskt. När han såg i backspegeln att jag tittade på honom skrek han något i stil med "Har du aldrig sett en onanerande busschaufför som pratar i mobil kvinna!".


Den friade busschauffören är dock glad
över att den tidigare domen om vårdslöshet i trafik har upphävts och anser sig nu ha fått upprättelse efter att ha blivit felaktigt behandlad;
- Den tidigare domen var förnedrande och orättvis. Jag gjordes till syndabock av bussbolagets ledning, jag har hela tiden sagt att de bör ha en extra anställd person ombord på varje buss för att se till att chaufförer inte pratar i mobil, fipplar med anteckningsblock eller onanerar.

- Det är deras skyldighet och inte min att se till att jag sköter mitt jobb, tillägger den friade busschauffören.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN Allehanda PT UNT Folkbladet SVT GT DagensPs ST HH Metro
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev