Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
Micke Dubois var den stora förebilden och föregångaren till dagens Elaka Poliser
Micke Dubois var den stora förebilden och föregångaren till dagens Elaka Poliser

Polisen erkänner - byter plats med Tjuvarna

Publicerad: 2009-02-10

Svunna är de dagar då bilden av en poliskonstapel var en mustaschprydd gentleman som eskorterade damer över gatan och slog elaka skurkar på käften. Idag kan både Svensson och Niggersson få sig en smäll av poliskonstapeln.

Den senaste tiden har polisen drabbats av en mängd negativ publicitet och spekulationer, de rasistiska uttalandena av polisen vid övervakningen av oroligheter i Rosengård, Skånepolisens användande av rasistiska termer samt den fest där nyblivna piketpoliser poserade nakna med sina tjänstevapen. Dessa händelser samt händelser i det förgångna såsom misshandeln av Lajos Régi och Åke Djerfsten har nu lett till ett erkännande från Rikspolischefen Bengt Svensson.

- Sveriges polisväsende är egentligen del av en stor "Tjuv och Polis"-lek som vi lekt i ett par år, och som ni märkt denna vecka har gränserna suddats ut mer och mer och det är nu antagligen dags att byta sidor, berättade Rikspolischefen Bengt Svensson i en presskonferens på onsdagsmorgonen.

Runt om i landets fängelser förberedde sig på tisdagskvällen fd "tjuvar" sig för att byta plats med "poliserna".

- Det ska bli skönt att kasta av sig den här machoattityden, sluta vara bad boy och äntligen göra någonting för samhället, äntligen kan jag hjälpa tanter över gatan istället för att rycka deras väskor, kommenterade Daniel Maiorana från Hallanstalten.

En av Sveriges mest kända brottslingar, Clark Olofsson, har bekräftat att han går ur pension för att återvända till yrkeslivet som narkotikaspanare.

- Jag har över 30 års erfarenhet av att snoka upp knark och jag kan se på en persons ansikte på direkten ifall de har 300 gram heroin uppstoppat i dajmkrysset, kommenterar Olofsson.

Kristoffer Bergström, piketpolis från Malmö har kommenterat sidbytet:

- Avskummet förstår inget annat än batongen, ingen kommer käfta med den här polisen, eller vänta nu, var det min tur att vara tjuv?


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD DN DN2 DN3 SvD2 SvD3
Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!