Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
Polisen uttryckte sitt medlidande efter att missförståndet klarats upp: rensa avlopp är ju bland det jävligaste man kan göra i ett hushåll, menar kommissarie Stephan Söderholm.
Polisen uttryckte sitt medlidande efter att missförståndet klarats upp: rensa avlopp är ju bland det jävligaste man kan göra i ett hushåll, menar kommissarie Stephan Söderholm.

Rensade avloppet - då stormade polisen in med dragna vapen

Publicerad: 2013-02-05

En förbipasserande hörde rop på hjälp från en bostad i Lund och larmade. Med dragna vapen stormade flera polispatruller in – och möttes av en avloppsrensande småbarnspappa.

Pappan, som rensade avloppet under diskhon i måndags kväll var både högljudd och inlevelsefull.

Tiotal poliser
Vid ett tillfälle ska han ha kastat sig ner på golvet och skrikit ”Hjälp!” flera gånger, enligt polisrapporten. Men ett fönster stod öppet och en förbipasserande som hörde ropen larmade polisen.

Strax därefter anlände flera patruller till bostaden i Skärpinge i Lund.
När pappan öppnade dörren stod minst tio poliser, varav sex med dragna vapen, utanför.

Lät som rena slakten
Pappan fick order om att vända ryggen till och lägga händerna på huvudet. Sedan tvingades han – baklänges och med armarna ovanför huvudet – att lämna bostaden och lägga sig ner på marken.
En kort stund senare var missförståndet utrett.

– Vi fick larm om att någon skrek på hjälp och högljuda gutturala läten. I stället handlade det om en småbarnspappa som skulle rensa avloppet. Jag förstår honom, det är ju bland det jävligaste man kan göra i ett hushåll, säger kommissarie Stephan Söderholm till Svenskbladet.


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Relaterade länkar: Aftonbladet Expressen
Annons
Helfoder för hund och baby