Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 Februari 2024
 
Den här gatuaktivisten kommer säkert bli lugnare och trevligare efter ett rejält kok stryk.
Den här gatuaktivisten kommer säkert bli lugnare och trevligare efter ett rejält kok stryk.

Sänkta krav på Polishögskolan

Publicerad: 2012-03-17

Kraven för att bli antagen till polishögskolan ändras på en rad områden, bland annat genom slopat läsförståelseprov och lättare konditionstester för manliga sökanden.

I fortsättningen kommer intagningen baseras på främst två olika prov, det första är batongprecisionsprovet, vilket mäter styrka och hastighet i den sökandes swing. Minimumkravet för alla sökande kommer ligga på en nivå där man med full kraft kan träffa en fredlig aktivists mjukdelar samtidigt som man undviker grövre skador på huvud och interna organ.

Det andra provet går ut på att klä på sig polisuniformen med gylfen åt rätt håll och vardera ben på varsin sida, och en arm i vardera ärm på jackan.

De nya intagningskraven är ställda i relation till polisens uppgift som en renodlad utryckningsstyrka som är redo att ingripa hårdhänt och städa upp där samhällets övriga institutioner (skola, socialtjänst, anstalter) misslyckats.

Dom uppdaterade arbetsutinerna bygger på det vetenskapliga resonemanget att ju hårdare man slår gärningsmannen, desto mer ångrar sig denne. Samhället blir mer harmoniskt i längden i takt med att busarna får ordentligt med spö.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SVD svtdebatt DN Sveriges Radio
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby