Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Svenskar är aldrig riktigt nöjda utan måste alltid klaga på någonting.
Svenskar är aldrig riktigt nöjda utan måste alltid klaga på någonting.

Värmeböljan - Svensson klagar; "Det är för varmt!"

Publicerad: 2010-07-19

Det ovanligt varma vädret den senaste månaden har satt sina spår hos svenskarna.

Thor- Lennart och Maj-Britt Höglund har nyss kommit hem från ett par veckors semester vid deras sommarhus i Dalarna, de är dock alltifrån glada.
- Det har varit så fruktansvärt varmt att det går inte att beskriva! Vi fick hela semestern förstörd, väser Maj-Britt och Thor-Lennart nickar medgivande.

- Man kunde inte ens gå ut, så varmt var det, berättar Thor-Lennart.

Paret undersöker nu möjligheterna att stämma SMHI eller möjligtvis Rättviks kommun för det osedvanligt varma vädret, i sin helsvenska jakt på en part att skylle på har de vänt sig till lokaltidningen Östran, där de på en halv sidas uppslag förbarmar sig över det outhärdligt varma vädret.

Thor-Lennart och Maj-Britt är inte ensamma om klaga över vädret, i Stockholm har Göran Niklasson 33 vinklat alla persienner och dragit för gardinerna i den lilla enrummaren. Framför TV:n står en påslagen Xbox och surrar;
- Jag måste dra för alla gardiner så inte solen reflekteras på TV:n, då ser man ingenting, berättar han för oss.

- Egentligen brukar jag vara utomhus på sommaren, men i år är det för varmt, man bara svettas och har ingenstans att ta vägen. Om det bara vore 3 grader kallare så skulle det vara perfekt, men som det är nu så är det för varmt, förklarar Göran.

Det har visat  sig att svenskar över hela landet har klagat över det varma vädret, paradoxalt nog har samma personer även klagat över den långa och kyliga vintern. Universitetet för studier av envis gnällighet i Zürich har efter att ha intervjuat ett urval av sammanlagt 15,000 personer över hela världen har man kommit till slutsatsen att Svenskarna är den nationalitet som gnäller och klagar mest.

En chockerande siffra visar nämligen att 99,97% av Svenskarna är missnöjda eller irriterar sig på någonting i sin vardag, sitt jobb, sitt grannskap eller "allmänna förhållanden", där vädret även räknas in.

- Vi är världsmästare i att gnälla och klaga, kommenterar Göran Stollerud, professor i undertryckt maschoschism samt regionell mästare iTrivial Pursuit.

- På vintern är det för kallt , på våren är det för vått, på sommaren är det för varmt, på hösten är det för blåsigt. Alltid finns det något att klaga över. Vi i är en nation som lever i överflöd men ändå har vi inte lärt oss att man aldrig ska missa ett bra tilfälle att hålla käften.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev