Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
26 September 2023
 
En gubbe i Västergötland fick sin hemsida hackad av Wikileaksanhängare.
En gubbe i Västergötland fick sin hemsida hackad av Wikileaksanhängare.

Bertils hemsida hackad av Wikileaksanhängare

Publicerad: 2010-12-09

Bertil Bengtsson i Borås driver hemsidan Bertils Garn & Tyg i all stillsamhet från ett kontorsrum i hemmet. 

Han importerar tyger från Tyskland som han sedan säljer via sin hemsida. Nu har han även börjat sälja knappar i sin webshop. 

Bertil Bengtsson gick en kurs i hur man gör hemsidor på Byttorp Bibliotek. Han var "kursetta" och fick snart självförtroende nog att bygga en egen hemsida och lägga upp den på internet. Men Bertil som har "en vilja att ständigt testa på nya grejer" slutade inte där, utan gjorde en egen webshop.

Men det var inte alltid självklart att webshopen skulle syssla med garner och tyg och knappar. 

"Det tog lång tid innan jag bestämde mig", säger Bertil. 

Men bestämde sig gjorde han allt - och nu samsas knappar, garner och tyger bland lättölsbackarna i källaren. Bertil Bengtsson säger att affärerna "går bra".

Det var under tisdagen som Bertil Bengtssons hemsida blev hackad av det anonyma hackarnätverket Anonymous. Anonymous är anhängare till Wikleaks och har tidigare hackat VISAs, Mastercards och PayPals hemsidor sedan de strypt betalningar till Wikileaks efter påtryckningar.

Men Anonymous har alltså även hackat Bertils Garn & Tyg i Borås. Anledningen vet Bertil inte, eftersom han inte vet vem den här "Vicky Liiks" är, men han säger att han "blir heligt förbannad när ungdomar ska nätverkshacka hans internethemsida i målinriktade cybernetattacker". 

Nu har Bertil kopierat upp A4-lappar gjorda med WordArt som han satt upp på anslagstavlan i Byttorp där han uttrycker sitt hat mot "HänsynsLösa Cyber Attackerare och Dator NätverksHackare" (sic). Med dessa hoppas Bertil kunna stoppa dessa "cyberattacker".

Dock var det fortfarande oklart, vid denna tidnings pressläggning, om huruvida Bertils hemsida blivit hackad av "Cyber Attackerare" eller om Bertils Garn och Tyg-webshop kan ha stängts ned av webbhotellet. Enligt Bertil ligger han i fejd med webbhotellet på grund av en felaktig faktura och har därför valt att inte betala för domännamnet. Men Bertil själv tror inte detta har något med dessa "Cyber Attackerare" att göra.

 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!