Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Polis griper ynglingen i Växjö centrum.
Polis griper ynglingen i Växjö centrum.

Yngling löpte amok i Växjö

Publicerad: 2009-05-06

Polis tillkallades under onsdagsmorgonen efter att en ungdom löpt amok i stadens centrum, bland annat ska han ha trakasserat äldre människor samt ha stulit mat ur en matvarubutik som han sedan gett till hemlösa medbrottslingar i stadens centrum.

Pojken är sedan tidigare känd av polisen och anses vara allmänt bråkig, förutom vissa mindre brott såsom stölder, tillgrepp av häst och vagn och andra transportmedel har pojken även vid upprepade tillfällen gjort sig skyldig till brott mot knivlagen. Han uppges komma från en mindre ort i det småländska inlandet

- Föräldrarna är naturligtvis arga och samtidigt oroliga, de har gjort sitt bästa för att uppfostra den här pojken ordentligt, men ibland räcker det helt enkelt inte till, berättar tjänstgörande polisbefäl vid Växjöpolisen Annika Pehrson.

- Han kommer antagligen att dömas till sluten ungdomsvård i minst 18 månader, tyvärr vet vi inte om det kommer göra någon skillnad han är nog rätt van att vara inlåst vid det här laget. Det verkar nämligen så urbota dumt som att hans föräldrar trott att spärra in honom skulle fostra honom till en bättre människa.

- Föräldrarna har helt enkelt låst in honom i ett litet skjul vid upprepade tillfällen stället för att prata med honom och komma tillrätta med problemen. En del personer borde helt enkelt inte få bli föräldrar, kommenterar Annika Peherson.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam