Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
25 Maj 2024
 
"So Fresh"-konceptet innebär att man vakuumförpackar smaklös mat i en äcklig svart plastbytta.
"So Fresh"-konceptet innebär att man vakuumförpackar smaklös mat i en äcklig svart plastbytta.

Apati inför granskning av Sodexhoupphandling

Publicerad: 2009-11-23

Den rödgröna oppositionen i Stockholms läns landsting vill att upphandlingen av sjukhusmaten i Stockholmsregionen granskas av konkurrensverket. Man anser nämligen att affären på något vis varit manipulerad då det omtvistade företaget Sodexho var det enda anbud som godkändes.

Även om vanligt folk välkomnar en granskning så tycks den allmänna uppfattningen vara att själva upphandlingen inte är särskilt intressant, utan snarare det faktum att de flesta människor inte ens skulle servera Sodexhos mat till sin hund.

Kent Örjan Persson, 59, som tidigare under året var inlagd vid Södersjukhuset i Stockholm, där han åt Sodexhos mat under de två veckor då han var inlagd kommenterar;
- Upphandling, schmupphandling, det som är poängen med Sodexho är väl för fan att de serverar maskinångad mat förpackad i svarta plastskålar. Nästa gång jag blir intagen på sjukhus vill jag ha mat tillagad av mänsklig hand, eller så får de stoppa en slang genom näsan ned till magsäcken på mig så jag kan bli tvångsmatad istället.

Även Astrid Grindlund 87, som ofta är inlagd på sjukhus på grund av sina dåliga höfter instämmer i denna åsikt;
- Till och med under krigsåren åt jag mat som var bättre än Sodexhos. En upphandling för leverans av sjukhusmat, kräver säkert att många måste vara nöjda för att den ska genomföras, synd bara att de glömde att fråga alla de som rör sig och jobbar på sjukhus, personalen, sjuksköterskorna, doktorerna och kanske inte minst, patienterna.

Astrid blir här synbart upprörd och Svenskbladets utsände måste ta två steg bakåt för att undvika de pärlor av saliv som sprutar ut i en vid båge från hennes mun;
- Någon jävla landstingspolitiker bestämde allt,  synd att dem inte frågade oss som är inlagda ofta, "Hej Astrid, du har jobbat hela ditt liv och betalat skatt, om du hamnar på sjukhus, vill du då äta kökstillagad färsk mat eller vill du äta uppvärmd mat ur en svart hundskål? Ok bra hundskål, då ger vi upphandlingen till Sodexho". Hundmat ok, vad ska hända härnäst, ska jag äta den på alla fyra nedanför sjukhussängen? JÄVLA politikerfittor!

En representant för landstinget som vill förbli anonym har kommenterat för Svenskbladet;
- Jag förstår inte varför folk klagar så mycket, förutom att Sodexho är billigast så har de ju bra marknadsföring, särskilt med sitt uppmärksammade "So fresh" koncept, vilket innebär att man tar smaklös mat och vakuumförpackar i en äcklig svart plastbytta.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD ETC Sthlm Dagens Medicin
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby