Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
Människan är inte skapt för att titta på 42 tums penisar.
Människan är inte skapt för att titta på 42 tums penisar.

Läkare varnar för porr på storbildstv

Publicerad: 2010-08-27

Terapeuter varnar nu för psykisk ohälsa i samband med konsumtion av pornografiskt material på stora tv-apparater.

Experter menar att tekniken gått längre än vad det mänskliga psyket kan registrera;
- Tekniska framsteg har alltid förändrat människors beteende, berättar Doktor Arvid Cederström vid psykoterapeutiska institutet i Uppsala.

- Ett av de populäraste exemplen är mobiltelefonen, sedan den blev vanlig i vårt samhälle krävs det mindre planering då man lätt kan nå varandra, förr i tiden var man tvungen att bestämma träff och ha exakta tider, förklarar Jansson.

Alla förändringar som teknologin medför är dock inte av godo, att konsumera porr på storbilds-TV är förknippat med stora risker förklarar Dr Cederström;
- Varje månad har jag minst tio manliga patienter som upplever ångest, mindervärdeskomplex samt en känsla av att deras egen penis är otillräcklig, allt på grund av de enorma manslemmar de sett i film. Liknande mentala problem har tidigare bara hittats hos djurskötare i zoologiska parker där det finns elefanter.

- Med en 42 tums TV blir en erigerad penis lika stor som en tjock arm, till och med större, det är direkt skadligt att se en erigerad penis i sån storlek, det lämnar djupa intryck i det manliga psyket.

Torbjörn Feja, 24 år, från Hagsätra är en av de många storkonsumenter av porr som har råkat illa ut efter att ha nyttjat sin storbilds-TV för att titta på just porr;
- Jag hade bänkat mig framför One in the Pink and one in the stink, när det väl blev action i filmen var det väldigt omtumlande. På TV:n såg jag ett myller av rosa, rött och brunt, allting i gigantisk storlek, när jag sett klart på filmen var jag som i trans.

- Ända sedan den dagen har jag en
känsla av undergivenhet och lätt depression när jag går på toaletten eller duschar.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev