Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Wikileaksdokumenten vertrffar konspirationsteoretikers fantasi.
Wikileaksdokumenten vertrffar konspirationsteoretikers fantasi.

Konspirationsteoretiker rasar mot Wikileaks

Publicerad: 2010-12-06

Otroliga historier som överträffar den fyllesjukaste dikten.

Skålande amerikaner som mejar ner civila från militärhelikopter i Iraq. Svensk militär som klädde ut sig till servicepersonal och bordade CIA:s fångtransporter genom Sverige. Norge som lurade Sverige upp på läktaren med JAS-affären, finns bland de otroliga avslöjande har de senaste dagarna och månaderna rullats upp av Wikileaks.

- Stieg Larsson och Dan Brown är ju rena idé- anemikerna jämfört med detta, säger en märkbart upprörd ordförande för Svenska Konspirationsteorikernas Riksförbund (SKR), som har bett att få vara anonym.

- Vad blir kvar åt oss? Vi har svårt att bli tagna på allvar överhuvudtaget. Hade vi påstått detta hade vi blivit intagna på riktigt!

- Eftersom detta tydligen är sanningen…hur fan ska vi toppa det?
- Juliane Assange är en satans lymmel
, säger ordförande med gråten i halsen.

Under belägring
Wikileaks är dock inte ohotat. Pay Pal har strypt tillflödet av pengar från donatorer efter påtryckningar från amerikanska regeringsorgan. Wikileaks hemsida är kroniskt hackad och mannen bakom sajten är internationellt efterlyst för våldtäkt.
- Som konspirationsteoretiker idag får man nästan utgå från det omvända. Att det faktiskt är sant att han har begått våldtäkten, suckar SKR:s ordförande.

Svenska regeringen smiskas med bar stjärt
Alla Tena i världen hade inte stoppat det diplomatiska läckage som nu flödar. Senast ut är den svenska pinsamheten som visar att våra egna regeringsmedlemmar både har känt till och bett amerikanarna i att hålla ”informell kontakt” om övervakningen av svenskar, allt för att Riksdagen inte ska börja granska och ställa frågor.

- Man ville åtminstone tro de uppriktiga regeringsbedyrandena att man inte kände till spionaget. Och nu visar det sig att Freddan och CIA fikar ihop medan de diskuterar islamiska förbund. Det är skandal! Hur ska vi konkurrera med det?, säger Svenskbladets anonyma källa på SKR. 

Litet ljus i mörkret
Bildt fortsätter figurera i de läckta dokumenten, även om de inte avslöjar några större hemligheter. ”Han är som en mellanstor hund” och ”har en begränsad politiskt skicklighet”.
- Detta är väl det enda kvar för oss att luska i. Att dokumenten här plötsligt innehåller det självklara tyder på att något mycket värre mörkas, säger SKR:s ordförande.

Samtidigt har Hillary Clinton reagerat genom att bestämt lova att denna typ av dokument inte ska läcka i framtiden, istället för att säga att man har gjort fel och lova bättring i sitt agerande. Ett faktum som tyder på att de kommer fortsätta med business as usual och kanske ett hopp som ställs på glänt för teoretikerna.

Sanningen kom ikapp och gick förbi
SKR:s ordförande är trotts det dyster. Han menar att dagarna som har gått kan ses som tiden då sanningen kom ikapp och i skenade förbi.
- CIA har spionerat på FN efter en direkt order av Clinton. Kom igen. Vem skulle ha trott på något sånt?
- Vår bransch är slut. Så är det bara. Wikileaks har dödat oss. 


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Relaterade länkar: Svd SvD1 DN DN1 Ssd Ssd1 DN2 SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 DN3 SvD7 DN4 Ab Expr
Annons
Cuzz Cazooka