Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
"Sven Otto Littorin mår nu bättre och kopplar av hemma."
"Sven Otto Littorin mår nu bättre och kopplar av hemma."

Littorin vill inte vara med och leka längre

Publicerad: 2009-01-18

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (m) blev jättesur och irriterad på fredagen. Mitt under en debatt i riksdagen med socialdemokraten Luciano Astudillo rusade han ut ur kammaren.

- Han höll inte med mig och sa emot mig hela tiden, jag blev bara så djävla förbannad, kommenterade Littorin till journalister som väntade utanför.

Efter att Littorin hade fått gråta ut och snyta sig i en lånad näsduk kommenterade han rödögt om händelsen och besvarade frågor.

- Om du läser prutokollen från riksdagen, och Astudillos blogg så står det att jag gjort massor av dumma saker! Det får vara någon måtta, jag vill inte vara politiker om folk ska tycka annorlunda än mig!

Debatten handlade om något tråkigt ämne som ingen brydde sig om men som tydligen var tillräckligt för att göra Littorin arg. Astudillo var förvånad över att Littorin rusat ut ur Riksdagen eftersom detta inte sker särskilt ofta. 

- Pojkens politik har skadat Sverige. Littorin påminner mig mer och mer om min sexåriga dotter när hon är trött och grinig.

Littorins mamma, Siw Littorin, uppgav på lördagskvällen att Sven Otto mådde bättre och sov sedan klockan åtta;

- Han drack en kopp varm choklad, åt några mariekex och lade sig extra tidigt för att vila ut sig från allt som hänt.

Siw har även uppmanat sin son att komma ut från sitt rum och återvända till Riksdagen så snart som möjligt;

- Jag har berättat för Sven Otto att inte alla pojkarna på Riksdagen är elaka som den dumme Astudillo. Sven Otto har vänner och ifall Astudillo försöker reta honom igen har jag sagt till Sven Otto att han inte ska ta åt sig.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka