Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Svenskbladet kan skilja på Wanja Lundby-Wedin och inte Wanja Lundby-Wedin.
Svenskbladet kan skilja på Wanja Lundby-Wedin och inte Wanja Lundby-Wedin.

Svenskbladet mer korrekt än Expressen

Publicerad: 2009-05-26

Expressens förstasida visade häromdagen en stor bild på Wanja Lundby-Wedin, tillsammans med en redogörelse för det utbrott hon fått när Expressens journalist försökt intervjua henne om hennes makes gratisboende på hotell i Italien. Det visade sig dock i efterhand att den kvinna man försökt intervjua inte alls var Wanja Lundby-Wedin.

På måndagsförmiddagen blev Expressen varse om att kvinnan inte alls var Wanja Lundby-Wedin. Då gjorde tidningen grundliga efterforskningar för att härleda den uthängda kvinnans identitet, berättar Expressens chefredaktör Mats Thomasson för Svenskbladet.
 
- Det har visat sig att det är en kvinna som inte arbetar på LO och som inte har någon som helst koppling till Lundby-Wedin, berättar för Mats Thomasson till Dagens Svenskbladet.

- Vi tror att det är en kvinna fast det är vi inte helt säkra på heller, tillägger Thomasson.

Efter Expressens enorma pudel är det nu bekräftat att Dagens Svenskbladet är en mer korrekt källa till information än vad Expressen är. Arthur Karlsson, regelbunden läsare av Dagens Svenskbladet berättar;
- Det har hänt att jag köpt Expressen för att ha något att läsa på bussen eftersom Svenskbladet inte finns i pappersform ännu, det är det dock slut på numera, hur kan de göra ett sånt här enormt misstag?

Birger Ollonborg, journalist samt politiskt sakkunnig vid Dagens Svenskbladet berättar;
- Är man journalist så måste man väl åtminstone hålla reda på dom mest vanliga objekten och ingen kan väl missa hur Wanja Lundby-Wedins ser ut? Den här "nyheten" som de hade på förstasidan måste dessutom ha passerat många granskande ögon på väg till tryck.

- Detta minskar Expressens trovärdighet något enormt, till skillnad från Expressen kommer Dagens Svenskbladet aldrig att underskatta våra läsare och placera "revolutionerande" bantningstips eller "larm" om farlig mat som du kan dö av på löpsedeln. Däremot om det dyker upp ett revolutionerande bantningstips som du kan dö av, ja då kanske vi tar och omvärderar, kommenterar Ollonborg.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev