Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 
Hur har man jämställd sex?

"Hur har man jämställd sex?"

Publicerad: 2009-05-19

Fråga: Hej Linnea, jag är 23 år och har nu ett förhållande med en jämnårig kille, vi har inte haft sex ännu men det kommer att komma snart. Eftersom jag är feminist avskyr jag porr vilket jag anser är kvinnoförnedrande och utnyttjar kvinnor när porren behandlar kvinnorna som köttbitar. Jag är väldigt nogrann med att jag inte ska bli utnyttjad i något kvinnoförnedrande när jag har sex. En del tidigare killar har förut gått för långt, det är ju uppenbart att man blir utnyttjad ifall killen håller fast en i håret och försöker få en att suga av honom samtidigt, något sånt skulle jag aldrig gå med på!! Men det är svårare i vissa andra fall, missionären känns också som ett gränsfall, vilka ställningar är egentligen jämlika och/eller feministiskt godkända?

Linnea svarar: Hej Jeanette, det är många unga tjejer som hör av sig till mig med precis samma fråga. De vill inte bli utnyttjade och delta i något kvinnoförnedrande. Grunden för jämställd sex är att man som par ska ta så mycket hänsyn till varandra att ingen förför den andra med önskvärd tydlighet.

Som tur är så finns det flera ställningar som är lämpliga för jämställda kvinnor och feminister. Ridning är ok, både liggande och med användning av stol, även "saxen" ifall det är killen som ligger ned, dessa ställningar är ok för du har som kvinna all kontroll och de de förnedrar dig inte.

Däremot en ej godkänd och förnedrande ställning är bakifrån, då är kvinnan alldeles för inaktiv och mannen står för den dominerande delen, som ibland kan bli alldeles för mycket dominerande och förtrycknde, sånt tillåter varken de jämställda kvinnorna eller feminismen. Precis som du också nämner är missionären ett gränsfall, den tjänar sitt syfte men kvinnan är relativt inaktiv och mannen oftast alltför dominant, det är på gräns att man blir utnyttjad och feminister undviker den här ställningen med den motivationen.

All sorts munsex på mannen är också kvinnoförnedrande och absolut ej tillåten, däremot är det ok med tvärtom, idealiskt är att sitta på mannens ansikte, vilket är en feministisk klassiker.

 


Ridning är den idealiska feministiska positionen, doggy style är dock strängt förbjudet.
Ridning är den idealiska feministiska positionen, doggy style är dock strängt förbjudet.

Annons

Linnea HedåsLäsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 42 kommentarer

Ha, ha..
Det är ju en ironiskt menad artikel. Smart sätt att driva med feminismernas snurriga dogmer!

Martin Ekdahl, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Det har gått för långt
Kvinnnan har kontroll = Jämställt. Mannen har kontroll = Förtryck. Lägg ner för i helvete.

Feministfån, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ingen prioriterad fråga
Jämställd sex är för närvarande ingen prioriterad fråga för den feministiska rörelsen. Men, med motiveringen "who's got the pussy?" är ett grundläggande krav förstås att varje heterosexuell kvinna är värd en god älskare med en riktigt stor kuk. .

Grupp 8, Katrineholm, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Går det inte över styr?
Går det inte lite över styr när då denne tjugotreåring letar hjälp för att hitta ställningar som hon tycker är felaktiga? Linnea: Vore det inte bättre att tipsa denne kvinna om att ha en god kommunikation och bygga respekt för varandra. Tillåta sin partner leva ut sina fantasier så länge båda är med på det. Blir så trött att allt måste vara jämlikt i exakt alla situationer...

Oscar, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Håller med Kvinna
Jag tycker att man kan "turas om", det känns som det mest jämställda. Och oralsex där kvinnan sitter på mannens ansikte känns inte som att det skulle vara speciellt jämställt, förutsatt att det inte handlar om 69 :/ Gör det som känns bäst för båda, prata om det (som 'Kvinna' föreslog) Och mot artikeln säger jag: Feminism och jämställdhet handlar inte om att kvinnan ska vara dominant, det handlar om att båda ska vara på samma nivå.

Johannes, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka