Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
25 Maj 2024
 
SL ska lta analysera det vita "pulvret" i laboratorium.
SL ska lta analysera det vita "pulvret" i laboratorium.

SL ska analysera vitt pulver

Publicerad: 2010-02-01

Genom sin pressavdelning lät Stockholms Lokaltrafik idag meddela att man har för avsikt att låta analysera det vita pulver som under måndagen orsakade massiva förseningar efter att det fallit från himmelen. Pulvret ligger fortfarande kvar på diverse platser i Stockholmsområdet och man har därför kunnat samla in det för att kunna skicka det på analys i ett laboratorium.

En talesman för SL kommenterar händelsen;
- Det vita pulvret kommer från himmelen och lägger sig som en tjock matta på marken, det tycks på något vis vara relaterat till kyla. Det täcker våra räls och orsakar problem när vi kör tåg, vi kommer att undersöka detta grundligt eftersom vi aldrig stött på något liknande.

Tågföraren Henrik Mattsson berättar om andra liknande fenomen som tidigare stört tågtrafiken;
- Ibland på hösten har vi såna där små bruna och gula saker på rälsen, vad kallas dem, hmm löv?

- Men det här vita på marken har vi inte sett förut, obegripligt, vad är det för något?
Tillägger Henrik Mattsson.

En av de många resenärer som är fast inne i centrala Stockholm efter att hennes arbetsdag är slut är Jenny Nordin, boende i Upplands-Väsby och med jobb på Sveavägen där hon arbetar som arkitekt. Hon är upprörd över att SL har svårt att köra tåg;
- Bra jobbat SL nu är jag fast här inne, vart ska jag sova inatt? Vad är det som är så svårt med att köra ett tåg? Räls, tåg, signaler, en knapp att trycka på, en apjävel skulle kunna köra ett sånt här tåg, de kan inte direkt åka mer än framåt!

Även Sandro Garcia-Persson är strandsatt inne i Stockholm, han jobbar som lärare i ny media och är helt beroende av pendeltågen eftersom han bor i Skogås och jobbar vid Jensen gymnasium på Odenplan;
- Jag fattar inte hur det här kan hända, SL har ju hela våren, sommaren och hösten på sig att planera inför vintern, är det en överraskning varje år när vintern dyker upp?


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD DN DN2 DN3 SvD2
Annons
Helfoder för hund och baby