Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
I åratal har hundar och katter missförståtts.
I åratal har hundar och katter missförståtts.

Katt är Hund och Hund är Katt

Publicerad: 2009-02-20

Nyheten att katter är hundar och hundar är katter tog på torsdagen Sverige med storm. Experter talar nu om förhållanden som är jämförelsebara med andra världskrigets utbrott då panik lamslog större delen av landets befolknng.

Det var ett forskningsteam i Uppsala som under veckan fann ett hittills okänt uppslagsverk från mitten av 1500-talet, uppslagsverket ersatte tidigare funna böcker som den äldsta ordbok man upptäckt i Sverige. Av ordboken framgår klart att orden katt och hund egentligen är helt omvända, egentligen är hundar katter och katter hundar.

Efter en presskonferens hållen av Uppsala Universitet spreds nyheten som en löpeld genom Sverige. Förtvivlade hund- och kattmänniskor befann sig i tillstånd av chock när de insåg att deras favoritdjur egentligen tillhörde en annan ras.

Den populära köp- och säljsidan Blocket.se låg tidvis nere under torsdagen då desperata katt- och hundägare annonserade ut sina djur för byte.

- Jag vill byta min Cockerspaniel Elsie mot en katt, helst av allt en norsk bondkatt, men jag är inte så petig, jag vill bara ha ut den här hunden ur mitt hus och börja om på nytt, kommenterade kattmänniskan Alva Andersson-Meyer.

- Jag skäms så inför barnen, de ville så gärna ha en hundvalp och så visar det sig att vi gett dem en kattunge istället. Det är så svårt att föklara för barn, de är så små och förstår ännu inte allting, nu ska vi byta katten på direkten, kommenterade en förtvivlad Per Kronfeldt

- Katter har mer personlighet än hundar, en katt kan du aldrig lära att komma när du visslar till exempel, men det blir desto roligare när de väl kommer, då vet man att de verkligen uppskattar en. Jag är verkligen en kattmänniska, kommenterade Astrid Pehrsson.

Vissa personer tog dock nyheten med ro, som familjen Perez-Jonson i Stockholmsförorten Kallhäll, vilka har en liten hund vid namn Missan och en labrador vid namn Bruno;

- Som familj tycker vi om att ha både katt och hund, barnen älskar att leka med dem, min make tycker om att ha katten i knäet och jag tycker om att gå på promenad med hunden så detta är inte allvarligt för oss. Dock kommer det bli lite jobbigt i början att vänja missan vid att gå i koppel och att få Bruno att bajsa i kattlådan, kommenterar mamma Vera Perez-Jonson.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam