Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
Feministiska lajvare lekte med knsroller, infngade mn tvingades till sex.
Feministiska lajvare lekte med knsroller, infngade mn tvingades till sex.

Lajv urartade i sexorgie

Publicerad: 2010-09-09

Efter att en feministisk lajvgrupp vände upp och ned på könsrollerna spårade lajvet  "Röd Vendetta" i norra Småland ur totalt och förvandlades till en massiv gruppsexorgie.

Lajvarrangemang är kända för att tidvis ha oberäkneliga effekter på psyket hos de medverkande, ett exempel är det Star Wars lajv på 90-talet som urartade i misshandel. Denna gång tycks det ha varit agerandet hos en grupp deltagare som påverkat beteendet hos övriga lajvdeltagare.

En grupp med feministiska studenter från Stockholms Universitet som deltog i lajvet tycks ha varit den utlösande faktorn, Erika Bitterman, ledare för gruppen, berättar för Svenskbladet;
- De flest av oss har studerat psykologi, genusvetenskap eller socialantroplogi. Vi är väldigt seriösa i vårt lajvande och ser själva den mentala biten som den mest intressanta när man lajvar.

- Denna gång fick vi en idé att rollspela en matriarkistisk barbarstam, ett samhälle där kvinnorna utgjorde eliten och var ledare. Ett samhälle där männen behandlades som kvinnor och tvärtom.
En del tjejer i gruppen gick kanske lite långt i sin tolkning, när de lyckades fånga in några unga stiliga rövare spelade av tonårskillar, tvingades dem till parningsriter med tjejerna. Som dessutom sedan lät dem gå stammen runt i klassisk barbarstil, berättar Bitterman.

Nyheten om incidenten spred sig snabbt på lajvet och fick som effekt att flera män som deltog i lajvet frivilligt lät sig infångas av barbarkvinnorna. När svartsjuka flickvänner fått nys om vad som hänt krävde dessa ut hämnd, genom att ha sex med andra manliga deltagare.

Könsrollerna suddades på detta vis ut totalt och alla hämningar man hittar hos ett normalt samhälle hade försvunnit, lajvet urartade, deltagare började ha sex med andra deltagare mötte slumpvis, i skogen, på åkrar och i den för lajvet byggda byn.

Sista dagen då alla förväntade sig att svartbloden skulle anfalla byn, avslutades lajvet istället med en massiv inter-racial (svartblod, alver, människor) gruppsexorgie i byns mitt.

Egon Flack 21 år spelade ett så kallat svartblod på Röd Vendetta, han berättar om lajvet;
- Ärligt talat var vi nog alla jävligt trötta på lajv som slutar med att alla jagar runt efter varandra i skogen med gummivapen sista dagen. Detta var ett bra avslut på lajvet, jag träffade flera söta alvtjejer och en snygg drowflicka, och min gummispikklubba kom faktiskt till nytta trots att det inte blev någon strid.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev