Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
Tre män som alla är upprörda över "Earth Hour"
Tre män som alla är upprörda över "Earth Hour"

Många jävligt upprörda över uppmaning att släcka lamporna

Publicerad: 2011-03-28

I lördags gick årets Earth Hour av stapeln.

Mellan 20.30 och 21.30 uppmanade Världsnaturfonden (WWF) gemene man att släcka ljuset i en timme för att uppmärksamma klimatfrågan. I år var det fjärde året denna manifestation genomfördes. 

Dock ses inte detta tilltag med blida ögon av alla. Många är de som blivit mycket upprörda över att behöva släcka hemma. 

Richard Dahlén, 34, berättar vad han tycker om "Earth Hour":
- Jag blir så jävla upprörd över Earth Hour. Det är en helt sinnessjuk företeelse för idioter som inte kan genomskåda gammelmedia. Men det har jag, istället läser jag obskyra bloggar utan källreferenser på internet. De har alltid rätt, i motsats till gammelmedia.

Samuel Svärdh, 31, är också upprörd:
- Earth Hour inskränker på min frihet, därför är jag emot det och twittrar ivrigt om att det inskränker på min frihet. Jag vet inte om någon bryr sig, men där får jag utlopp för mitt hat mot Earth Hour. På Twitter brukar jag också länka till obskyra bloggar utan källreferenser, för att belysa på allt dåligt med Earth Hour - trots att jag inte i övrigt håller med bloggarna politiskt. 

Markus Grundin, 29, är även han upprörd:
- Earth Hour är en judisk konspiration. Judarna vill kontrollera hur mycket energi vi gör av med för att kunna ta kontroll över våra pengar. Sambandet mellan dessa kan ni läsa om på min obskyra blogg på internet utan källreferenser.

Göran Stollerud, professor i energiförsörjning och tvångsmässigt griniga personer:
- Självklart kan man anse att det finns andra sätt att belysa vårt beroende av energi på, men att bli upprörd över och gnälla på Världsnaturfondens globala kampanj som handlar om att släcka lampan en timme en gång om året är slöseri med energi. Och den energin kan ju användas för att man i framtiden kan slippa anordna fler Earth Hours.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons