Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Tjejerna som åkte på sommarens lajv motsvarde inte killarnas förväntningar.
Tjejerna som åkte på sommarens lajv motsvarde inte killarnas förväntningar.

Ont om snygga tjejer på sommarens lajv

Publicerad: 2009-09-02

Lajvsommaren 2009 har precis avslutats och över hela Sverige har arrangörer rapporterat samma sak, överlag var tjejerna som åkte på lajv mycket färre än tidigare år och dessutom var de inte alls lika snygga som de varit tidigare år. Samtidigt rapporterar även många lajvarrangörer att fler finniga World of Warcraft-killar hittat till lajvhobbyn, på så vis har även den procentuella relationen killar - tjejer på lajven minskat rejält.

Från lajvet "Hjärtkrigare 5 - Dödsdruidernas midnattsritual" som arrangerades i skogarna utanför Högsäter förra helgen, meddelas att endast 36 av 280 deltagare kvinnor, av dessa 36 kvinnor kunde endast 5 klassificeras som snygga och resten hamnade i en lägre klassad kategori.

Även från lajvet "I skuggan av det hemska Pelarberget" som arrangerades utanför Katrineholm, rapporterar man liknande siffror, av 110 deltagare var endast 8 kvinnor och ingen av dessa motsvarade de förväntningar som de manliga deltagarna hade.

Jonas Karlvall, som brukar tittar på Peter Jacksons Lord of the Rings minst tre gånger i veckan och har en speciell fetisch för alvkvinnor är nu helt bestört, han har inte sett några vackra alvflickor på de lajv han besökt i sommar.
- Nu står hoppet till att åka till Estland och betala flickor för att posera endast iförda alvöron, detta kommer bli dyrt, berättar Jonas.

Jörgen Staaf är en av många erfarna lajvare som hållit på med hobbyn sedan 2001, han berättar nu att han överväger att sluta helt och istället börja med segling, eller spela golf;
- Ska det fortsätta såhär är det överhuvudtaget ingen ide att åka på lajv, då kan jag lika gärna skaffa mig en normal hobby där åtminstone hälften av de andra utövarna är kvinnor.

Emil Snossi, lajvarrangör och välkänd lajvprofil berättar;
- Tjejerna har blivit fulare och fulare och vi vet inte riktigt vad det beror på, vi tror möjligtvis att vi kan ha tappat många av dem till Avant Garde-lajven. Situationen är desperat vi tappar många av de deltagare som vanligtvis åker på lajv, killar i åldern 16-30 detta kommer inte hålla i längden. Ingen kille kommer stå ut med att gå runt i trikåer och mantel en hel helg på ett lajv där 80% är killar
.

- Situationen liknar den på sena 90-talet då det var populärt bland tonåringar med så kallde Svartblodslajv, 98% av deltagarna var killar med plastmask, lysioder till ögon och gummikroksabel. De 2% som var tjejer var någon av killarnas goth-flickvänner som redan hade sminkningen klar och egentligen bara behövde byta skinnjackan mot en ringbrynja, tillägger Snossi.

Vid medeltidsveckan på Gotland, där hela lajvsverige samlas varje sommar, diskuterades anledningarna till varför kvaliten på lajvflickorna sjunkit så drastiskt. Som skäl fann man en urmjölkning av fantasygenrén efter att LOTR filmerna släppts, att många av de första flickorna som lajvat nu stadgat sig, snuskiga toalettarrangemang på många lajv (det är alltid någon som bajsar på kanten av hålet på dasset) samt att många kvinnor också fann det väldigt avtändande och läbbigt att omge sig med en bunt nördar ute i skogen en hel helg.

Flera arrangörer står nu vid ett vägskäl om ifall de ska fortsätta arrangera lajv i dess nuvarande form, eller ge vika och ändra sättet på vilket de arbetar. Snossi representerar den kategori som vill anpassa sig och fortsättat, kanske kan Avante garde lajv med obegripligt syfte och högtravande ambitioner locka fram de snygga tjejerna igen.  Pär Lindblom, lajvarrangör samt ordförande i föreningen "Demondruiderna", representerar den faktion som anser att man nu kan släppa fasaden och de högtravande ambitionerna.

- Vi har enhälligt röstat om att göra om föreningen Demondruiderna till en paintballförening istället, då blir besvikelsen så mycket mindre för de manliga deltagarna, dessutom slipper man be mamma sya kläder varje sommar, berättar Pär Lindblom.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam