Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
Efter att hans guild splittrades blev Tomas arbetslös.
Efter att hans guild splittrades blev Tomas arbetslös.

WoW-spelare i tvist med Arbetsförmedlingen

Publicerad: 2009-02-26

WoW-spelaren Tomas Eriksson har skapat rubriker i veckan på grund av den tvist han befinner sig i med Arbetsförmedlingen. Historien fick sin början när Tomas guild, Nitor, upplöstes på grund av ett utdraget bråk om vem som borde fått ett par Concealment Shoulderpads, en Hunter köpte dem trots att guildens alla rogues insisterade på att det är ett rogue-föremål. Det blev sedan omöjligt att hålla ihop guilden då det formligen kokade av ilska mellan rogues och hunters.

Tomas fann han att hans nightelf rogue Tarwon nu var sysslolös, ingen av de andra stora guilderna på servern ville ta in honom, och de små guilderna var på tok för låga för att han ens skulle vara intresserad av att gå med i dem. Han hade inte mycket val annat än att anse sig arbetslös, möjligtvis ägnas sig deltid åt att samla mineraler och jakt i syfte att samla pälsar.

På arbetsförmedlingen vägrade de ta emot hans ansökan till Alfa-kassan med motiveringen att hans ansökningsformulär var felaktigt ifyllt. På ansökningsformuläret angav han tidigare arbetstitel som garvare(skinning) och gruvarbetare (mining), sin tidigare månadsinkomst uppskattar han till ca 350 gold. Detta vill dock inte arbetsförmedlingen veta av utan hänvisar istället till att Tomas "Borde klippa sig och skaffa ett heltidsjobb".

Tomas ställer sig oförstående till detta och har kommenterat;

- Jag var med i guilden i över ett år och jag betalade guildavgiften varje månad, jag borde uppfylla alla krav för Alfa-kassan och få ut åtminstone en 75% av min forna månadsinkomst på 350 gold, nog för att överleva men inte mer.

Tomas har nu gett upp hoppet på AMS och tänker hitta sysselsättning på egen hand,

- Deras hemsida hade bara en massa konstiga saker, telemarketing, restaurang, chaufför. Jag är ju DPS och jag är duktig och kan visa det bara jag får en chans, berättar Tomas.

En debatt har nu uppstått inom World of Warcraft-sfären där man diskuterar om det egentligen är ok att söka bidrag när man faktiskt kan ägna sig åt att farma varelser för leather och gräva upp metaller. Eller kanske till exempel levlla upp en annan karaktär som har lägre level. En del menar att det står under dem att ägna sig med sådana monotoma sysslor, andra menar att man ska ta det arbete som finns tillgängligt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev