Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 
Bakom scenen-titt med Kevin Federline

Bakom scenen-titt med Kevin Federline

Publicerad: 2009-12-14

Som enda svenska tidning har Dagens Svenskbladet fått träffa Kevin Federline inför dennes nya singelssläpp. Svenskbladet lyckades till och med träffa artisten innan kända musikpublikationer så som Rolling Stone Magazine och Brittiska musiktidningen Q.

Det var Federline själv som insisterade på att få träffa en svensk tidning först, detta förklarar han, har att göra med att nästa singel är inspirerad just av gamla svenska artister och då främst en viss Cecilia Bruse hemmahörandes i Järvsö. Den numera bortglömda Cecilia Bruce slog igenom i Hylands Hörna 1962 med låten Ta en tablett, hon var en högstadielärare som sedermera underhöll vid ålderdomshem och föreningsmöten i sin hemtrakt.

Att det är just Cecilia Bruse som inspirerat Federline är ingen slump, han menar att hennes låtar var långt före sin tid, texten i "Ta en tablett" är en tidslös beskrivning av kändisskapets baksida menar Federline;
- Drogerna är dit många musiker vänder sig i en vardag där de är förföljda av journalister och TV-team, Cecilia var till och med 11 år före Grandmaster Flash och hans White Lines.

- Brian Jones, Kurt Kobain, och nu senast Michael Jackson de är bara några exempel på musiker som gått under på grund av drogberoende, Cecilia långt före sin tid med låten "Ta en tablett" hon var ett verkligt geni! Berättar Federline för Svenskbladet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam