Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
TV11 r en ny kanal fr kulturella finsmakare.
TV11 r en ny kanal fr kulturella finsmakare.

Drottning Silvia invigde ny TV-kanal

Publicerad: 2010-11-21

TV4 skrotade nyligen kanalen TV400 och valde istället att lansera den nya kanalen TV11. Vid lanseringen av den nya kanalen riktad till kulturella finsmakare närvarade självaste Drottning Silvia samt Horace Engdahl från svenska akademien.

Drottning Silvia berättade vid invigningen att hon fått göra ändringar i sitt schema för att hinna med det storartade kulturevenemanget;
- Jak fick faktisk ställa in ett bezök på ett barnhem i den Rumännien för att komma hit itag, sa Silvia i början av sitt tal innan hon klippte bandet till TV11:as nya studio, som tidigare tillhört TV400.

Horace Engdahl valde en mer humoristisk approach i sitt tal där han skojade om att han bara var närvarande för att dricka champagne och äta gåslevertilltugg, och berättade sedan att han såg fram emot en ny kanal som tar hermeneutiken på allvar.

TV4 har i en pressrelease berättat om den nya kanalen;
TV11 bjuder på tillbakalutad, färgstark och energisk tv med fullt fokus på underhållning. Dramaserier, humor och långfilm är programgenrer med en given plats i TV11, liksom de senaste internationella underhållningsformaten och de mest omtalade realityshowerna, inte minst en ny svensk omgång av Big Brother.

- Detta är en vinst för kultursverige,
berättar professor Göran Stollerud för Svenskbladet, det är uppenbart att TV4 med denna kanal vill konkurrera med Kanal 5.

- En kalkonkanal fylld med smörja ersätter en annan kalkonkanal fylld med smörja. Nu har uttråkade hemmafruar, arbetslösa och Seven Eleven-anställda som jobbar nattskift ännu en kanal att titta på
, konstaterar Stollerud.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons