Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
28 November 2021
 
Strax under en miljon flyktingar väntas till Sverige inom dom närmsta månaderna.
Strax under en miljon flyktingar väntas till Sverige inom dom närmsta månaderna.

Migrationsverket skriver upp prognos till 900,000 nyanlända flyktingar

Publicerad: 2015-09-14

Migrationsverket skriver nu upp sin prognos för antal flyktingar som man räknar anlända till Sverige dom kommande tre månaderna. Istället för dom blygsamma 70,000 flyktingar som man hittills räknat med landar den nya prognosen runt 900,000.

Anna-Maria Klockare, talesman vid Migrationsverket förklarar prognosen:
- Vi har anledning att tro att antalet flyktingar som kommer nå rikets gränser inom tre månader är mellan 800,000 och en miljon.

- Vi har valt siffran 900,000 för att den ligger mittemellan och därmed är det mest sannolika utfallet, förklarar Anna-Maria Klockare.

- Detta innebär att Sverige över en väldigt kort period kommer få en ändrad sammsättning av befolkningen, circa 20% kommer totalt att vara utlandsfödda, det tycker vi är fantastiskt för mångfalden, berättar Anna-Maria Klockare.

Migrationsverket har efter intervjuer med asylsökande funnit en orsak till det enorma uppsvinget av flyktingar som söker sig till Sverige. Det visar sig att en restaurang Stockholmsförorten Kista har annonserat ut ett specialerbjudande som missuppfattats.

- Erbjudandet är för kebablunch, antingen med bröd eller pommes, då ingår pizzasallad och en läsk, eller kaffe, berättar Hassan Al-Ghryd för Svenskbladet.

- Och ifall man vill ha läsk till maten, men sen kaffe efteråt så går det bra också, fast det är ju egentligen två drycker, men ok för våra kunder, förklarar Hassan.

Felskriven skylt
En kompis till Hasan skrev en skylt med luncherbjudandet på Arabiska, dock förväxlades vissa tecken och istället för att erbjuda kebab, sallad och dryck för 69 kronor, erbjuder skylten kebab, sallad och husrum.

- Flyktingarna ser denna bild på Facebook och förväntar sig alltså både mat och husrum, men jag driver endast en kebabservering i Kista Galleria, jag kan inte ge husrum till flera tusen, suckar Hassan.

- Det känns som Irak eller nåt annat Arabland. Jag trivs jättebra i Kista, berättar Fatima Obaid för Svenskbladet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

hah
dett aär knäppt

kasi k,cua so.k, (för 26 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

;P
eru bög

;P, (för 27 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

;P
eru bög

;P, (för 27 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ett bra erbjudande
Även om det är lite fel så kan Hassan bjuda på första Kebaben och få lite pondus i Kista. Aldrig mer tvätta fläsk-merchan eller köra sopsäckar med matrester, kebabfett och frittyrflott till återvinningsstationen. Men Kista rymmer inte så mycket kebabfett i alla fall. Lika bra att köpa egen container med hänglås och sen expediera det någon annan stans, Norrland till exempel.

Jan Josefson, (för 27 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank