Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
"Det vore ju dystert om ingen tjänade pengar på mig när jag går runt här."
"Det vore ju dystert om ingen tjänade pengar på mig när jag går runt här."

Dement kvinna på äldreboende hoppas ändå att någon tjänar stora summor pengar på henne

Publicerad: 2013-04-06

Under fredagen beslutade Socialdemokraterna (s) att man kommer införa begränsningar för så kallade "vinster i välfärden".

Frågan, att tillåta företag att tjäna pengar på vård, skola, omsorg, är en het potatis, som diskuterats flitigt i alla läger.

Medan Moderaterna (och därmed övriga Allianspartier) anser det vara en fråga om "valfrihet" att få fler alternativ att välja på, anser beslutet vara "tragiskt", hurrade vänsterfalangen inom Socialdemokraterna. 

Men inte bara socialdemokrater hurrade. Det gjorde även Gerd Algotsson, 92, boende på äldreboendet Solstrålen i Järfälla utanför Stockholm.

Gerd är kraftigt dement och vet inte var någonstans hon bor eller vad hon själv heter. Men en sak är Gerd säker på där hon hasar genom korridorerna bakom sin rullator:

- Att jag i teorin kan välja i vilken opersonlig lokal jag egentligen inte har någon anknytning till, annat än att jag ska dö i den, som jag verkligen ska ska dö i, jag är glad att den teoretiska valmöjligheten finns. 

- Jag är även glad att det finns något riskkapitalbolag tjänar stora summor av skattebetalarnas pengar på att jag går runt med nedkissad blöja och frågar efter min egen mamma som dog 1974 på just det här vårdhemmet.

Gerd skakar på huvudet.

- Därför är det tragiskt att Socialdemokraterna nu beslutat att man ska begränsa vinster i välfärden, menar hon.

- Tänk om jag tvingas bo på ett vårdhem som de som äger det inte tjänar stora summor pengar på? Pengar som de sedan lånar ut till sina andra bolag för att på så sätt slippa betala skatt? Hur skulle det se ut? 

- Vilka svinrika riskkapitalister skulle då kunna ge anonyma partibidrag till Moderaterna så att de kan fortsätta montera ner våra sociala skyddsnät och istället ge oss fler valmöjligheter av företag som allt de vill ha är våra pengar? Vill vi verkligen leva i det samhället?

 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam